Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σε δουλειά να βρίσκομαι!!

                                            Αποτέλεσμα εικόνας για ευχες για καλημερα

Δεν μπορώ να να κάθομαι βρε παιδάκι μου νομίζω ότι ξεπηδάει από μέσα μου η ανάγκη να δημιουργήσω ακόμα και το πιο απλό όπως..μία κατσαρόλα με 12 κολοκυθάκια γεμιστά για τα..εγγόνια μου βέβαια που μου τα ζήτησαν. 
Βέβαια φροντίζει το..Σύμπαν όλο για μένα ώστε να έχω δουλειά να κάνω και έτσι τη Κυριακή σε μνημόσυνο πήγα και πάλι βρήκα κάτι να κάνω αφού ο ιερέας μας ζήτησε να φέρουμε κάτι για το μπαζάρ της φιλόπτωχου στη γιορτή της Όσιας Ξένης που γιορτάζει την επόμενη εβδομάδα.
Έγινα λοιπόν πρωί πρωί κολλιτσίδα στον άνδρα μου να με πάει να αγοράσω υλικά για να φτιάξω ότι μου ήρθε στο μυαλό. Δεν μου χαλάει χατήρι είτε γιατί με αγαπάει είτε γιατί έχω το τρόπο μου να  κοιτάζω με εκείνο το..βλέμμα που έχουν τα κουταβάκια και δεν μπορείς να τους αρνηθείς οτιδήποτε, αλάνθαστο κόλπο , τσεκαρισμένο εδώ και ...43 χρόνια!!
Όταν μπαίνω σε αυτό το κατάστημα που αγοράζω υλικά ξεχνώ τα πάντα..είναι μία απόλαυση για μένα μία τρέλα και ομολογώ ότι τρώω όλα τα χρήματα μου ακόμη και σε υλικά που πολλές φορές δεν έχω χρησιμοποιήσει . 
Είναι γιατί όταν τα βλέπω έρχονται μπροστά μου κατασκευές και δημιουργίες που τελικά τα 65 χρόνια μου και τα χέρια μου που τρέμουν δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά. Έφυγα ικανοποιημένη , πέρασα και ένα ..σοκ για να περάσω το δρόμο αφού μου είναι πλέον δύσκολο να υπολογίσω αποστάσεις με τα αυτοκίνητα που είναι "εξωτερικά κινούμενα ερεθίσματα" όπως μου είπε η γιατρός μου!!!
Σπίτι λοιπόν βάλθηκα να βάψω και να δημιουργήσω φόντο σε μερικά από αυτά, 3 δίσκο ξύλινοι που πιστεύω να αρέσουν και να πωληθούν στο μπαζάρ, δεν έχω και πολύ χρόνο βλέπετε..
Άρχισα με το πιο μικρό , κάτι θαλασσινό σκέφτηκα..



Ο επόμενος θα γεμίσει λουλούδια..παπαρούνες ίσως; Ο πιο μεγάλο;..το σκέπτομαι ..ίσως κάτι από την λαϊκή παράδοση που κάποτε ήταν αγαπημένο  θέμα επί χρόνια στο μαγαζί μου.
Οπότε όπως καταλάβατε θα σας ζαλίσω και..αύριο αφού μετά το καφεδάκι μαζί σας πάω να ζωγραφίσω  όσο ο Δημήτρης μουρμουρίζει: -Εγώ φταίω...πάλι μόνος θα μείνω!!!
Δεν έχω πολύ χρόνο φίλοι μου όμως ακόμη και ότι κάνω με κάνει ευτυχισμένη, όπως λέει και ο ζωγράφος Μόραλης : "Ακόμη και ο χειρότερος ζωγράφος προσφέρει έργο στο κόσμο ".Πολλές φορές ιδιαίτερα τώρα τελευταία σκέπτομαι τι θα κάνω όταν δεν θα μπορώ να εκφράζομαι με αυτό το τρόπο, όμως μετά λέω πως ο καλός Θεός φτιάχνει πρόγραμμα για όλους μας οπότε..κοιμάμαι με την ελπίδα στο μαξιλάρι και το κεφάλι στην..άμμο σαν την στρουθοκάμηλο!
Φεύγω, οι..παπαρούνες με περιμένουν!!
Αχτιδένια φιλάκια.

7 σχόλια:

Litsa sevi είπε...

Καλημερα αγαπημενη,γλυκεια αχτιδα , καταπληκτικο το εργο σου ,εισαι η πρωτη που ανοιγω να διαβασω ,μερικες φορες και δυο φορες κατα την διαρκεια της ημερας ,εισαι η ανασα της ζωης,να εισαι παντα καλα κασυ και η οικογενεια σου.




ANNA FLO είπε...

Πολύ όμορφο!! Ένας δίσκος περιζήτητος θα είναι στο μπαζάρ.Και να σαι καλά να δημιουργείς. Μη σκέφτεσαι το αύριο...κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει. Είσαι μαχήτρια δυνατή μην ανησυχείς
Όλα καλά
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου λατρεμένη υπέροχος ο δίσκος και περιμένω να δω και τους άλλους. Είσαι όπως λέει και η φίλη σου η παρεούλα μου όταν είμαι μέσα, μακάρι να ήμουν Θεσσαλονίκη και θα αγόραζα το δίσκο από το μπαζάρ.Μαρίκα

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλή επιτυχία στο παζάρι
Πολύ όμορφη η ζωγραφιά στον δίσκο και της αγαπημένης μου θάλασσας και της αγαπημένης μου εποχής , καλοκαίρι
Περιμένω να δω και τους άλλους δυο

Κωνσταντίνα είπε...

Πολύ όμορφος ο δίσκος! Και οι επόμενοι δύο θα είναι εξίσου όμορφοι και θα πουληθούν σίγουρα. Έχετε διαλέξει ωραία θέματα..όσο διάβαζα την ανάρτηση πάντως σκέφτηκα ένα δίσκο με αμυγδαλιές, ίσως γιατί περιμένω να τις δω ανθισμένες.. Καλή συνέχεια..

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδένια μου Καλή σου μέρα!!!!!! Όπου ανάγκη παρούσα με μοναδικές δημιουργίες!!!! Και επειδή το FB είναι πιο μαρτυριάρικο από το blog, έχω να πω πως ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον και σκοτωμός θα γίνει στο bazaar για το ποιος θα τους αποκτήσει!!!! Όπως κάνε μου την χάρη, μην υποτιμάς τα κολοκυθάκια τα γεμιστά.... καθόλου απλό και φοβερά νόστιμο φαγάκι!!!!! Φιλάκια αγαπημένη μου!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλά εσύ δεν κάθεσε υσηχη ουτε στιγμή φαινεται Αχτίδα μου..και πολύ καλά κάνεις η δημιουργία ειναι ζωντανια..το ξρεις άλωστε...πολύ καλά...οι όμορφοι δίσκοι σου έχουν την σφραγιδα σου φίλη μου.. παντα να ε΄σαι γερή και στις επάλξεις να κάνεις ότι αγαπας...να μην ημουν κοντα.. να δοκιμάσω τα κολοκυθακια σου;..ΧΑ..ΧΑ... φιλακιαααααα!!!