Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωινές σκέψεις..πριν φύγω!



Με το καφέ στο χέρι φίλες μου, λίγο πριν φύγω για το ΣΚ μου στο κτήμα ας ευχηθώ στις τόσες πολλές φίλες μου που γιορτάζουν σήμερα. Σκέφτηκα ότι πριν χρόνια δεν είχα καμία φίλη με αυτό το όνομα, μετά με την είσοδο μου στα μπλοκ και το διαδίκτυο ξαφνικά γνώρισα ένα σωρό και είμαι ευτυχής γι' αυτό.
Σκέφτηκα τα ονόματα..και είδα ότι είναι τα πιο όμορφα σε σημασία φίλοι μου.
Σοφία: Αν είχαν η άνθρωποι όλοι τη σοφία να αποφεύγουν τα λάθη..αν είχαν τη σοφία να σκέπτονται τα αποτελέσματα μιας κακής απόφασης, αν είχαν τη σοφία να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τις πράξεις τους με σωστό τρόπο..όλα θα ήταν διαφορετικά.
Πίστης: Μεγάλο συναίσθημα και μεγάλη ευθύνη η πράξη της .Οφείλουμε πίστη σε μας τους ίδιους πρώτα από όλα , στις αρχές μας, στις δυνάμεις μας, στους ανθρώπους μας, σε ότι ανήκουμε ( πατρίδα, θρησκεία , οικογένεια), σε όσα "πήραμε " στο διάβα της ζωής μας .Πίστη στους άλλους και στις υποσχέσεις μας απέναντι τους όταν τις κάνουμε , στη στάση ζωής μας ακόμη και όταν θίγονται συμφέροντα μας..
Ελπίς: Για μένα το πολυτιμότερο συναίσθημα, όταν λείπει η ελπίδα δεν υπάρχει ανάσα να βάλεις μέσα σου. Ελπίζεις στα δύσκολα, ελπίζεις στο ακατόρθωτο, ελπίζεις ακόμα και στο χείλος ενός γκρεμού. Ελπίζεις στο αύριο όταν το σήμερα το βλέπεις να σβήνει πολλές φορές, ελπίζεις  στα μάτια των ανθρώπων που αγαπάς ότι θα δεις αυτό που θες,ελπίζεις..αρκεί για να χαμογελάς. 
Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς ελπίδα και πάντα σκέπτομαι ότι ακόμη από την Αρχαιότητα οι τότε άνθρωποι την τοποθέτησαν σαν το διασωθέν πράγμα στο κουτί της Πανδώρας.
Αγάπη: Νομίζετε ότι θα υπήρχε και ένας κόκκος αυτού του σύμπαντος χωρίς αγάπη; ότι φτιάχνετε φίλοι μου δεν θα ήταν σωστό χωρίς αγάπη. Τα παιδιά σας, ο γάμος σας, η δουλειά σας, ακόμα και το φαγητό στο σπίτι χρειάζεται περισσότερο αγάπη να το κάνεις αντί για αλάτι και πιπέρι. 
Αγάπη σε κάθε σας δημιουργία, στο κέντημα, στη ζωγραφική, στη ραπτική, στη χειροτεχνία και τη.. ζαχαροπλαστική ακόμη!!! Αγάπη σε κάθε πλάσμα, στο σύντροφο σας, στα παιδιά όλου του κόσμου , στα ζώα, στα λουλούδια.. Αναρωτιέμαι αν ήταν τυχαία τα ονόματα αυτά στις κόρες της Αγίας Σοφίας..Η αγάπη κινεί ακόμα και το πιο ακλόνητο πράγμα, η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμης στα πα΄ντα, η αγάπη σημαίνει ..ζωή.
Φίλες μου ξέρω ότι σας κουράζω όταν είμαι ..σοβαρή μα εδώ γράφω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου, εδώ "ακουμπώ" ότι γεμίζει το..φτωχό μυαλουδάκι μου όταν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου σας ανοίγω το μπλοκόσπιτο, σας καθίζω στο καναπέ, σας προσφέρω καφεδάκι όλα με αγάπη  και σας αποχαιρετώ μετά με πολλά...
Αχτιδένια φιλάκια

3 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Χρόνια Πολλά σε όσες γιορτάζουν και καλό ΣΚ να έχεις στο κτήμα σας.
Φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

Ανώνυμος είπε...

@Να είσαι καλά και να περνάτε καλά με το καλό σου.Ευχαριστώ γιατι κι εγώ γιορτάζω!

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου να είστε καλά και να περνάτε όμορφα! Πολλά πολλά φιλιά και την αγάπη μας!